SOALAN LAZIM

 • Bagaimanakah kita boleh merawat jenis kulit bercampuran?

  Kulit bercampuran bermakna kering di bahagian dalaman, berminyak di permukaan. Seseorang akan sentiasa rasa mukanya berminyak dengan jerawat. Ini adalah disebabkan oleh alahan kulit yang membawa kepada sebum berlebihan. Ternyata ianya kesilapan besar apabila seseorang sentiasa cuba untuk mengawal minyak.

  Kulit jenis seperti inilah yang memerlukan lebih banyak penghidratan sebab hanya dengan menambahkan air kulit dalaman barulah muka seseorang tidak akan menjadi berminyak.

  Prinsip sama diaplikasikan kepada itik panggang Peking di mana apa yang ditinggalkan adalah hanya minyak apabila air disejat. Jadi cepatlah dapatkan Hydrating Essence Asid Hyaluronik SGW anda untuk memulihkan imbangan air dan minyak.

 • Apakah yang akan berlaku sekiranya saya tukar ke produk penjagaan muka lain selepas menggunakan produk jenis menghilangkan jerawat dan pemutihan?

  Ini berlaku kerana penggunaan produk untuk jangka masa panjang dengan terlebih kimia, plumbum dan merkuri yang menukarkan hormon. Adalah mustahil bagi produk sebegini untuk menampakkan kesan cepat tanpa mengandungi bahan kimia seperti ini.

  Penggunaan jangka masa panjang akan berakhir dengan kutikel kulit menjadi lebih nipis dan apabila anda berhenti menggunakan produk tersebut, kulit anda tidak akan dapat menyesuaikan diri. Pertukaran kepada produk lain akan membawa kesan alahan genting, muka merah dan lebam, gatal-gatal dan gejala lain.

  Bagi mereka yang mengalami ini, tidak perlu risau atau cemas. Cuma terus gunakan semua produk penjagaan kulit yang semula jadi dan anda akan melihat perubahannya. Keadaan tersebut akan bertambah baik apabila semua kimia toksik keluar dari kulit anda.

 • Adakah biasa untuk memiliki kulit kering selepas menggunakan produk dengan fungsi penghidratan yang kuat?

  Ini adalah keadaan yang biasa. Jika kulit anda kelihatan merah selepas menyapukannya, jangan anggap situasi ini sebagai alahan.

  Apabila kulit terlalu kering, ia akan mengalami kekurangan kelembapan dan khasiat dan sebab inilah wujudnya luka yang tidak kelihatan di atas kult yang kering dan retak. Ketika ia bertemu dengan produk yang mempunyai kuasa penembusan kuat, peredaran air dipercepatkan dan sel basal diaktifkan. Ini membawa kepada kemerahan di kulit yang sama dengan kemerahan di muka apabila seseorang bersenam. Mereka yang tidak tahu akan mengatakan bahawa ini reaksi alahan tetapi sayang, alahan tidak dapat ditentukan hanya dengan melihat kemerahannya.

 • Apakah yang menyebabkan kegatalan dan kekupasan kulit?

  Tolong jangan menganggapnya sebagai reaksi alahan padahal ianya kekurangan air. Bagaimana pula anda memastikan alahan disebabkan oleh kekurangan air?

  1. Selepas tidak mendapat air selama 20 hari, kutikel kulit akan mula mengalami kekurangan air. Selepas pembersihan dan tidak sapukan apa-apa produk selama 5 minit, kulit anda akan berasa tegang.

  2. Selepas tidak mendapat air selama 20 hingga 28 hari, tahap kekurangan air memasuki lapisan zarah. Selepas pembersihan dan tidak sapukan apa-apa produk selepas 5 minit, kulit anda akan berasa tegang dan kesemutan apabila anda menyapukan emulsi cecair.

  3. Selepas tidak mendapat air selama 2 bulan, tahap kekurangan air mencapai lapisan bawah. Selepas pembersihan dan tidak sapukan apa-apa produk selama 5 minit, kulit anda akan berasa kesemutan dan kegatalan apabila anda menyapukan emulsi cecair dengan ilusi kedutan diikuti oleh kemerahan dan kelebaman.

Peringatan daripada SGW: Sila sediakan air yang mencukupi untuk kulit anda.

Dengan Hydrating Essence Asid Hyaluronik SGW, penambahan dan penguncian air sama-sama akan menyelesaikan masalah kegatalan dan kekupasan kulit dengan efektif!

Ada Soalan Lain?